dijous, 25 d’octubre del 2007

REDESSA VISITA FLIX


El Consell dd'Aministració de Redessa(Reus Desenvolupament Econòmic SA)va visitar ahir Flix per tal de donar a coneixer a la resta de socis el nou centre d'empres de La Ribera d'Ebre. El centre de la Ribera ha comportat una inversió de 3 milions d'euros, conta de dos mil metres quadrats de despatxos i naus.

AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PER A LA GENT GRAN


S'ha inaugurar el curs acadèmic 2007-2008 de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran. Com ja va sent costum es va fer a l'aula d'audiovisuals de l'IES de Flix,cosa que què vull agrair a la direcció del centre pel seu suport desinteressat amb la cessió de les seves instal·lacions per tal de poder realitzar-les. Aquest curs comptem a més de noranta persones inscrites.

La conferència duia per títol "Felip V dues vegades rei d'Espanya",i va anar a càrrec del professor de la facultat de lletres de la Universitat Rovira i Virgil, Sr. Josep Maria Sabate.

La propera conferència serà el dilluns dia 5 de novembre.

ANY DE LA RIUADA I CENTENARI DE LA FREIXA

En commemoració de la riuada del 1907 i la planta de la Freixa s’han endegat un seguit d’actes que duraran tot un any.




El dissabte 20 d’octubre es va du a terme la primera activitat amb una baixada pel Meandre amb piragües, que es va desenvolupar al llarg del matí, amb una notable participació. Aquest acte va estar organitzat per l’empresa Rogles Aventura SL, el Club Nàutic de Flix i l’Ajuntament de Flix.


El dilluns dia 22 es van iniciar les obres de restauració del Meandre. Aquest acte va coincidir amb la visita a la nostra població del comissari d’obres de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) Sr. Rafael Romeo.

Aquesta obra té un pressupost de 7,1 milions d’euros i el termini d’execució està previst que sigui de tres anys. El comissari no va descartar que durant el període de realització de les obres ens pogués visitar la ministra Cristina Narbona.

Es va aprofitar la visita del comissari per tal de mostrar-li insitu l’estat en el que es troba el bosc de ribera de l’Espai Natural de Sebes, el qual s’està morin degut a que més del 90% de la reserva està sota les aigües de l’embassament segons un informe dels tècnic de l’espai natural, i havent descartar altres possibilitats. El Sr. Romeu va proposar una reunió per al proper dia 12 de novembre entre les administracions competents i Endesa per tal de fer front a la situació.




A les 7 de la tarda es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament un reconeixement al Club Nàutic Flix, per la seva brillant trajectòria esportiva. Tot seguit es va inaugurar una placa commemorativa de la plantada de la Freixa. L’acte va finalitzar amb una conferència sobre les riuades a càrrec del director de l’Arxiu Històric de les Terres de l’Ebre el Sr. Albert Curto .

dimecres, 17 d’octubre del 2007

Traviata



UN PASTÍS MOLT DIVERTIT!!!

SAU



PER A TOTS ELS SEGUIDORS DE SAU, ESPECIALMENT PER ALBERT.

dimarts, 16 d’octubre del 2007

40 ANYS D’APLEC DEL REMEI

Diumenge 14 d’ctubre s’ha celebrat el 40 Aplec del Remei

Per esmorzar l’Agrupació Sardanista ens va fer la típica clotxa per als socis i forans, poc desprès va tenir començament l’Aplec. Per la tarda va haver concurs de colles improvisades i tot seguit berenar amb coca i vi dolç per ha tothom. La diada va concloure amb el comiat i cant dels adéus.

Les cobles participants van ser Marinada i Riella, les quals ens van fer passar una molt bona diada.

Voldria mencionar també, que aquest any se celebra el centenari de la emblemàtica sarda la Santa Espina d'Àngel Guimera.

VI FESTA DE L’AIGUARDENT A PRAT DE COMTE


Durant els dies 12, 13 i 14 d’octubre s’ha celebrat a la població de Prat de Comte la VI festa de l’Aiguardent, van passar per aquesta fira més de 5.000 persones, vingudes d’arreu de les Terres de l’Ebre i també de l’Aragó.

La novetat enguany l’aiguardent d’herbes que va tenir molt èxits entre els visitants i com no la degustació de pastissos. A més la festa va comptar amb tot un seguit d’actuacions, conferències, concert, ball folk, revetlla i una ballada de Jotes de les Terres de l’Ebre i una mostra del folklore gallec.


<

CORRELLENGUA 2007



El dijous dia 11 va tenir lloc el Correllengua 2007 amb la participació dels alumnes del CEIP Enric Grau i de l'IES Flix. El manifest el vallegir l'alumna de l'IES Marta Sánchez Nadal. També es van realitzar una sèrie de jocs populars que va fer que els nens i nenes del nostre poble s'ho passessin d'allò més ve, i per a berenar coca amb xocolata.



MANIFEST DEL CORRELLENGUA 2007

Avui rebem la Flama del Correllengua. Però la defensa de la llengua no pot quedar reduïda només a un dia a l’any, quan fem bons propòsits i solemnes declaracions. Lluny d’això, les postres exigències han de mantenir-se presents i actives tot l’any.

És clar que a les autoritats els hem d’exigir una actuació positiva al respecte, amb lleis que ajudin a impulsar-ne la presència en la vida pública, i amb la garantia de l’acompliment efectiu de les ja existents. Però també hem de ser conscients que, en última instància, depèn de totes i tots nosaltres que la llengua sigui present i activa en la vida pública els 365 dies de l’any.

Cadascú de nosaltres ha d’assumir un compromís personal amb la llengua, la cultura i el país. Un compromís efectiu i concret que, més enllà de les paraules, es concreti en fets.

I això passa per una clara actitud de fermesa, per l’exigència a les administracions, a totes les administracions, del seu ús i de la seva normal acceptació oral i escrita, sense boicots més o menys encoberts. Passa per l’impuls de la plena presència en el món escolar, tant en les activitats lectives com en els espais de lleure i joc. Passa pel seu ús i estímul als mitjans de comunicació, tant públics com privats, tant orals com escrits, així com per la seva consolidació en el món d’internet i de les noves tecnologies. Passa també per la lliure comunicació i la plena relació i intercanvi entre tots els territoris de parla catalana, sense entrebancs amb excuses nominalistes o falsament legals, i passa per la plena integració lingüística de la població nouvinguda, sigui d’on sigui, perquè aquesta és la única forma efectiva d’articular una societat, unida i sense marginacions, en la qual la nostra llengua sigui realment el mitjà d’interrelació.

Aspirem a aconseguir, i ho exigim així a les autoritats, poder viure plenament i a tot arreu en la llengua pròpia del Països Catalans.

Davant de la Flama del Correllengua, assumim aquest compromís personal amb la llengua i el país, perquè tenim la força de tot un poble.

Endavant amb el Correllengua!
Visca la llengua i la cultura catalanes!
Visca els Països Catalans lliures!