dijous, 7 de febrer del 2008

Ahir dimecres 6 de febrer a la sala d’acte de la Facultat de Cències Jurídiques de la URV es van iniciar unes jornades de tres dies sobre l’estudi de riscos dels fangs acumulats a l’embassament de Flix. Van ser inaugurades pel secretari general per al Territori i la Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambien, Antonio Serrano, i el conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar.

Els científics Jordi Catalán i Xavier Ruíz van destacar “l’impacte sobre els peixos i els organismes aquàtics”. Segons l’estudi, el 15% dels exemplar de siluros i carpes analitzades superen els 0,5 micrograms per gram de concentració mitja de contaminants.

Els científics que van intervenir en aquesta primera jornada van destacar la importància d’eliminar els sediment acumulats a l’embassament per a evitar riscos, ja que s'ha constatat que durant les crescudes de cabal per sobre dels 900 m3/seg. els llots contaminants són arrossegats en partícules en suspensió.

Per la tarda a Flix, Antonio Serrano va informar a la comissió de seguiment de descontaminació del embassament que les actuacions per l’eliminació dels fang està prevista per al proper mes d’abril.