dimarts, 15 d’abril del 2008

LA MOSCA NEGRA

La mosca negra s'expandeix per grans àrees de la conca de l'Ebre, part de l’Aragó i Catalunya. Pertany al gènere Simulium, de molt petita grandària, entre 3 i 6 mm. Les peces de la boca de la mosca negra són tallants i allibera un anastèsic, un anticoagulant i un vasodilatador. La seva mossegada produeix ferides sagnants, doloroses i generadores de reaccions al·lèrgiques.

Depossiten les seves larves en els macròfits (algues) Actua principalment al matí i al cap vespre. Aquesta plaga també es coneix en d’altres zones del món com Itàlia, Canadà i Xina.

Degut a que en els últims dies s’han constatat a la nostra població un gran augment d’aquestes mosques, i sabedors dels problemes que això comporta, des de l’ajuntament i en tema d’urgència es va demanar una reunió amb el delegat del govern a les Terres de l’Ebre Lluís Salvadó i el tècnic del CODE Carles Ibáñez, l’alcade Flix el de Riba-roja Sr. José Luís Aparicio, Pere Josep Jiménez com a director de la reserva natural de Sebes, i els regidors Óscar Bosch, Ferran Albiach i Montse Canals.

La resposta que se’ns va donar va ser que el retard de la fumigació va ser degut a una avaria de l’helicòpter. També ens van informar que el producte que utilitzen és el BTI, el qual és innocu per a la resta ésser vius i el més eficaç per a la mosca i els mosquits.

La conclusió va ser que s’intensificaran els tractaments, en comptes de fer-se cada 4 setmanes es farà cada 3. Aquest tema es traslladarà al conseller corresponent.

1 comentari:

Nhuel ha dit...

Necessitem una resposta mes urgent i clarificadora en relacion a aquest tema. La nostra qualitat de vida es deteriora dia a dia .