dimecres, 14 de novembre del 2007

EL GOVERN CENTRAL APROVA LA REFORMA DEL BATXILLERAT


El BOE publicà en data 6 de novembre de 2007 el Reial decret que regula l'estructura i els ensenyaments mínims del nou Batxillerat, encara que ja ha entrat en vigor no començarà a aplicar-se fins al pròxim curs 2008-2009 per als alumnes de primer, i 2009-2010 per als de segon.

Entre les novetats, els alumnes podran triar entre tres modalitats: Arts, que tindrà dues vies (Imatge, Arts Plàstiques i Disseny i Música, Dansa i Arts Escèniques); Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials.

Tots els alumnes , sigui el que sigui la modalitat que triïn, cursaran com a mínim 70 hores de temes científics rellevants, com el canvi climàtic i l'enginyeria genètica, recollit en la nova assignatura Ciències per al Món Contemporani, obligatòria en almenys un dels dos cursos. Una altra de les novetats és la Filosofia i Ciutadania (abans Filosofia), que també s'ensenyarà en almenys un curs durant 70 hores, amb la qual es completa l'àrea d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, que comença a estudiar-se en l'educació obligatòria.

La norma estableix que es passarà al segon curs quan s'hagin superat totes les matèries cursades o es tingui avaluació negativa en dues com a màxim; en aquest segon cas, l'alumne haurà de matricular-se dels pendents del curs anterior. "Els que no promocionin a segon curs i tinguin avaluació negativa en tres o quatre matèries podran optar per repetir el curs en la seva totalitat o per matricular-se de les matèries de primer amb avaluació negativa i ampliar aquesta matrícua amb dues o tres matèries de segon en els termes que determinin les administracions educatives". Els alumnes que al terme de segon tinguessin avaluació negativa en algunes matèries podran matricular-se d'elles "sense necessitat de cursar de nou les superades".

Per a obtenir el títol de Batxillerat, serà necessària l'avaluació positiva en totes les matèries dels dos cursos.

L'alumnat menor d'edat haurà de ser autoritzat per pares o tutors per aquest règim singular d'escolarització.